Пентагон зможе витратити на зброю для України на $6 млрд більше /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Пентагон зможе витратити на зброю для України на $6 млрд більше через бухгалтерську помилку

Пентагон зможе витратити на зброю для України на $6 млрд більше Фото Getty Images

У Пентагоні заявили, що зможуть спрямувати на озброєння для України на $6 млрд більше, ніж передбачалося, що пов'язано з бухгалтерськими помилками, пише Bloomberg. Чиновники заявляють, що вартість зброї, відправленої в Україну, було завищено.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Getty Images

Getty Images

Ключові факти

  • Міністерство оборони США завищило вартість зброї, відправленої зі своїх запасів, на $2,6 млрд у 2022 фінансовому році та на $3,6 млрд у 2023 фінансовому році, загалом на $6,2 млрд, заявила заступниця офіційного представника Пентагона Сабріна Сінгх.
  • «Це просто повернеться до скарбнички грошей, які ми виділили Україні», – сказала представниця Міноборони США, додавши, що це не змінює загальної суми підтримки, санкціонованої Конгресом.
  • Сінгх пояснила помилку «невідповідностями щодо оцінки обладнання», оскільки військові служби використали «відновлювальну вартість» для обладнання, переданого Україні, а не «чисту балансову вартість». 
  • Попередні звіти вказували на різницю в оцінці у діапазоні $3 млрд.

Контекст

Адміністрація президента США Джо Байдена 13 червня оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на $325 млн. Байден підписав меморандум про скорочення озброєнь, які прямують на допомогу Україні, йдеться в повідомленні пресслужби Пентагону.

Загалом із початку великої війни США оголосили про військову допомогу Україні на суму близько $35 млрд.

Нещодавно президент Джо Байден у розмові з журналістами повідомив, що США продовжують вивчати можливість передачі Україні далекобійних ракет ATACMS. За його словами, це «питання все ще у грі». Українська влада неодноразово просила у США ракети ATACMS дальністю близько 300 км, але поки що безрезультатно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні