Мир в Україні, виробництво чипів та оборонні угоди. США та Індія домовились про поглиблення військових та економічних звʼязків /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Мир в Україні, виробництво чипів та оборонні угоди. США та Індія домовились про поглиблення військових та економічних звʼязків

Getty Images

Президент США Джо Байден та премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді оголосили про низку оборонних та комерційних угод, спрямованих на покращення військових та економічних звʼязків, пише Bloomberg. Під час візиту до Білого дому Моді заявив, що Індія «готова зробити свій внесок» для миру в Україні. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зокрема, General Electric Co. планує спільно з державною індійською фірмою Hindustan Aeronautics Ltd. виробляти двигуни F414 для легкого бойового літака Tejas в рамках зусиль щодо покращення обміну обороною та технологіями.
  • Байден і Моді також оголосили про нову співпрацю в галузі оборони, у тому числі про хід виконання замовлення на безпілотники MQ-9B SeaGuardian, зробленого General Atomics, та про угоду, яка дозволить кораблям ВМС США проводити капітальний ремонт на індійських верфях.
  • Також сторони презентували серію угод щодо чипів. Micron Technology Inc. інвестує понад $800 млн у створення заводу зі збирання та тестування напівпровідників вартістю $2,75 млрд в Індії, а Applied Materials Inc. оголосить про створення нового центру напівпровідників для комерціалізації та інновацій. Виробник чипів Lam Research повідомив про програму навчання в Індії для 60 000 інженерів.
  • «Сьогодні ми перейшли до відносин, що включають передачу технологій, спільну розробку та спільне виробництво», – сказав Моді.
  • Індійські компанії також планують проєкти на суму понад $2 млрд у Сполучених Штатах, включаючи завод із виробництва сонячних батарей у Колорадо, сталеливарний завод в Огайо та завод із виробництва оптоволокна у Південній Кароліні.
  • Угоди розгортаються в міру того, як Індія прагне розширити свою участь на світовій арені як у дипломатичному, так і в економічному плані, повідомили журналістам високопосадовці США.
  • Також передбачена тісніша співпраця між космічними програмами країн.
  • Моді заявив у четвер, 22 червня, що його країна «цілком готова зробити свій внесок будь-яким можливим способом для відновлення миру в Україні».

Контекст

Індія зберігає нейтральну позицію щодо війни, відмовляючись звинувачувати Росію у вторгненні, а за минулий рік збільшила закупівлі російської нафти та планує розширити торгівлю. За даними Reuters, Росія десятиліттями була найбільшим постачальником військової техніки до Індії та четвертим за величиною ринком збуту індійської фармацевтичної продукції.

У квітні стало відомо, що російські постачання військових вантажів до Індії припинилися, оскільки країни намагаються знайти механізм оплати, який не порушує санкції США, писало агентство Bloomberg. РФ є найбільшим постачальником Індії зброї, необхідної у прикордонних суперечках із Пакистаном і Китаєм.

В червні Nikkei із посиланням на дані митного оформлення писало, що Росія викуповує військові вантажі, раніше відправлені до Мʼянми та Індії, і цей реімпорт, ймовірно, спрямований на покращення зброї для використання у війні в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні