«Головна подія ще попереду». Олексій Резніков озвучив подробиці контрнаступу України /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Головна подія ще попереду». Олексій Резніков озвучив подробиці контрнаступу України

Getty Images

Міністерство оборони назвало нещодавні успіхи на полі бою проти російських окупантів «попереднім переглядом» значно серйознішого удару, про це повідомив очільник відомства Олексій Резніков в інтервʼю Financial Times. Він додав, що основні резерви військ ще не задіяні в контрнаступі. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Резніков заявив, що звільнення останніми тижнями групи населених пунктів, які перебувають під російською окупацією, було «не головною подією» у запланованій Києвом атаці. «Коли це станеться, ви все це побачите… Усі всі побачать», – сказав Резніков у відповідь на повідомлення в ЗМІ про повільне просування українських сил.
  • Він підтвердив, що основні резерви військ України, зокрема більшість бригад, нещодавно навчених на Заході та оснащених сучасними танками та бронетехнікою НАТО, ще не задіяні в операції.
  • Міністр стверджує, що повстання ПВК «Вагнер» минулими вихідними оголило фундаментальну слабкість режиму Володимира Путіна в Москві. Водночас Резніков застеріг від того, щоб Україна робила ставку на подальші «заколоти та заворушення» в Росії заради успіху на полі бою. «Щойно стане жарко, ми побачимо, наскільки вони стійкі», – сказав він, вказуючи на майбутні контрнаступальні операції.
  • Резніков сказав, що українські сили досягли «певних успіхів», які генеральний штаб не оприлюднив, щоб не викривати війська. «Іноді росіяни не повідомляють своє керівництво, що втратили певний район чи територію. Вони бояться доповідати далі своєму начальству», – сказав він.
  • Українські сили зараз беруть участь у формуванні операцій із перевірки російських позицій, які ворог сильно зміцнив. Аналітики кажуть, що численні точки атаки призначені для того, щоб Росія гадала, де буде завдано головного удару.
  • Резніков попередив, що ця операція контрастуватиме з торішнім розгромом російських військ біля Києва, у Харківській області та в Херсоні . «Не можна чекати дива в кожній операції».

Контекст

За даними міністерства оборони Великої Британії, контрнаступ України наразі відбив близько 300 квадратних кілометрів у Росії, що вдвічі більше, ніж офіційно оголосив Київ. 

Проте президент України Володимир Зеленський визнав, що просування йде «повільніше, ніж хотілося б».

За останніми даними Генштабу, РФ і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні