Категорія
Новини
Дата

Міноборони виплатило військовим майже 52 млрд грн зарплат за квітень

За квітень Міністерство оборони перерахувало військовослужбовцям Збройних Сил України грошове забезпечення та додаткову винагороду сумарно на 51,5 млрд грн. Про це повідомив міністр оборони Олексій Рєзніков у Фейсбуці.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Виплати військовим складаються із двох частин: щомісячне грошове забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, звання, вислуги тощо; додаткова грошова винагорода, встановлена на період воєнного стану.
  • Додатково винагорода нараховується таким чином: для військових, які безпосередньо не залучені до ведення бойових дій, за місяць вона становить 30 000 грн (близько 1000 грн в день); для військових, які беруть участь у боях – 100 000 грн на місяць (близько 3000 грн в день).
  • Резніков уточнив, що кількість днів, коли військовослужбовець безпосередньо перебував у бою, виконував бойові завдання, визначається з бойових наказів та розпоряджень, що видає командування.
  • Щоб отримувати виплати, військовий повинен мати рахунок у будь-якому українському банку. Розрахунок відбувається у поточному місяці за попередній та ділиться на дві частини: у першій декаді місяця нараховується щомісячне грошове забезпечення відповідно до посади, звання та інших параметрів, а у другій декаді – додаткова винагорода.
  • «Чим більше днів військовослужбовець провів у бою, тим більшу додаткову винагороду він отримає. Кожного місяця ця сума може суттєво відрізнятися. Це треба розуміти. Також слід розуміти, що окремі підрозділи тієї чи іншої бригади можуть знаходитись у бою. У той час як інші перебувати у пункті постійної дислокації, проходити злагодження чи виконувати інші, небойові завдання», – розповів Резніков.
  • «У червні ми готуємося виплатити близько 64,5 млрд грн. Нагадаю, що у 2021 році приблизно таку суму сплатили за цілий рік», — підсумував міністр.

Контекст

27 лютого президент Володимир Зеленський повідомив, що держава значно підвищує виплати своїм захисникам. 28 лютого Кабмін ухвалив рішення, що Україна платитиме військовим по 100 000 грн на місяць.

29 квітня Кабінет міністрів виділив понад 119 млрд грн Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ. Понад 28 млрд грн планувалося спрямувати для забезпечення армії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні