Мінʼюст США звинуватив Ілона Маска у порушенні правил конфіденційності у Х /ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Мінʼюст США звинуватив Ілона Маска у порушенні правил конфіденційності у Х

1 хв читання

ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна

Мільярдер Ілон Маск, можливо, порушив ухвалу Федеральної торгової комісії від 2022 року про правила конфіденційності та безпеки в соцмережі Twitter (тепер – X), йдеться в новому позові Міністерства юстиції від імені комісії, пише Axios.

Ключові факти

  • У позові стверджується, що Маск «здійснював детальний контроль над X Corp., час від часу направляючи співробітників у спосіб, який міг поставити під загрозу конфіденційність та безпеку даних».
  • У документі йдеться, що нова інформація зі свідчень під час розслідування Федеральної торгової комісії з цього питання «виявила хаотичну обстановку в компанії, яка порушила серйозні питання про те, чи Маск і інші керівники забезпечували дотримання вимог X Corp». 
  • Колишній директор з інформаційної безпеки Twitter Леа Кісснер заявила, що рішення Маска про масові звільнення та інші заходи щодо скорочення витрат підірвали здатність X Corp. контролювати використання компанією даних.

Контекст

Подання документу в понеділок, 11 вересня, означає останню спробу уряду США притягнути X до відповідальності за раніше підписаною угодою про конфіденційність. Минулого року перед поглинанням під керівництвом Маска Twitter сплатив штраф у розмірі $150 млн за порушення указу про згоду 2011 року.

Декілька людей з відділів безпеки та конфіденційності пішли після поглинання компанії у жовтні, пославшись на побоювання, що їх попросять зробити щось, що може порушити угоду про конфіденційність. 

Днями стало відомо, що у Сенаті США вимагають розслідувати відмову Ілона Маска допомогти ЗСУ атакувати російський флот у Криму, про це заявила сенатор-демократ, член комітету збройних сил Елізабет Воррен.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні