Мінʼюст США звинуватив Ілона Маска у порушенні правил конфіденційності у Х /ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Мінʼюст США звинуватив Ілона Маска у порушенні правил конфіденційності у Х

ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна

Мільярдер Ілон Маск, можливо, порушив ухвалу Федеральної торгової комісії від 2022 року про правила конфіденційності та безпеки в соцмережі Twitter (тепер – X), йдеться в новому позові Міністерства юстиції від імені комісії, пише Axios.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У позові стверджується, що Маск «здійснював детальний контроль над X Corp., час від часу направляючи співробітників у спосіб, який міг поставити під загрозу конфіденційність та безпеку даних».
  • У документі йдеться, що нова інформація зі свідчень під час розслідування Федеральної торгової комісії з цього питання «виявила хаотичну обстановку в компанії, яка порушила серйозні питання про те, чи Маск і інші керівники забезпечували дотримання вимог X Corp». 
  • Колишній директор з інформаційної безпеки Twitter Леа Кісснер заявила, що рішення Маска про масові звільнення та інші заходи щодо скорочення витрат підірвали здатність X Corp. контролювати використання компанією даних.

Контекст

Подання документу в понеділок, 11 вересня, означає останню спробу уряду США притягнути X до відповідальності за раніше підписаною угодою про конфіденційність. Минулого року перед поглинанням під керівництвом Маска Twitter сплатив штраф у розмірі $150 млн за порушення указу про згоду 2011 року.

Декілька людей з відділів безпеки та конфіденційності пішли після поглинання компанії у жовтні, пославшись на побоювання, що їх попросять зробити щось, що може порушити угоду про конфіденційність. 

Днями стало відомо, що у Сенаті США вимагають розслідувати відмову Ілона Маска допомогти ЗСУ атакувати російський флот у Криму, про це заявила сенатор-демократ, член комітету збройних сил Елізабет Воррен.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні