Категорія
Новини
Дата

Місцеві бюджети від початку великої війни отримали 132 млрд грн податків від військових – «Наші гроші»

Від початку великої війни місцеві бюджети станом на 1 липня отримали з виплат військовослужбовцям 131,78 млрд грн податку на доходи. При цьому загалом місцеві бюджети перерахували силовим органам 15,9 млрд грн у вигляді субвенцій. Про це свідчать урядові дані з 24 лютого 2022-го і до 1 липня 2023 року, які отримала редакція видання «Наші гроші».

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Найбільший дохід отримали бюджети Дніпропетровської та Львівської областей разом із місцевими громадами – 12,3 млрд грн і 11,4 млрд грн відповідно. 
  • На ці дві області припадає 18% «військово-зарплатних» доходів усіх місцевих бюджетів.
  • Найменше отримали Чернівецька і Херсонська області – 2 млрд грн та 1,39 млрд грн відповідно.
Місцеві бюджети від початку великої війни отримали 132 млрд грн податків від військових – «Наші гроші» /Фото 1

Контекст

За час вторгнення у системі «Прозорро» оприлюднені закупівлі дронів на 1,4 млрд грн. Найбільшим замовником дронів є мерія Дніпра (277 млн грн). Також серед лідерів – мерії Кривого Рогу, Житомира, Коломиї, Лисичанська.

Україна збільшила військові витрати у 2022 році на 640%, до $44 млрд

У квітні президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт про збільшення видатків держбюджету на 537,2 млрд грн, з яких 96,5% буде спрямовано на сектор національної безпеки і оборони.

За даними Мінфіну, за сім місяців 2023 року на сектор безпеки та оборони з бюджету України витратили майже 970 млрд грн – 59% від загальної суми. У липні було витрачено 150,2 млрд грн.

Сумарно на оплату праці було направлено 669,9 млрд грн, при цьому на зарплати військовослужбовців виділили 518,8 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні