Категорія
Новини
Дата

Міжнародні резерви України за березень зросли на 2%. Допомогли валютні надходження від партнерів

Міжнародні резерви України у березні зросли на 2% – до $28,1 млрд (на 1 квітня) завдяки надходженню фінансування від міжнародних партнерів. НБУ вдалося компенсувати продаж валюти та платежі з обслуговування держборгу, йдеться в повідомленні регулятора. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Валютні надходження на користь уряду становили майже $3,3 млрд. Зокрема, понад 1 млрд СПЗ надійшли від МВФ, €639 млн – від Європейського інвестиційного банку, 588 млн євро – від ЄС, а також $111 млн та €312 млн – від Світового банку. Загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $283 млн.

З 24 лютого валютний ринок працює в режимі обмежень. Загалом у минулому місяці НБУ продав на валютному ринку майже $2,5 млрд й викупив $748 млн. Отже, чистий продаж валюти центробанком становить понад $1,7 млрд. 

Вартість переоцінки фінансових інструментів (внаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют) у березні зменшилася на $28 млн.

Контекст

Мінфін за 40 днів із початку нападу РФ на Україну залучив до держбюджету понад 29 млрд грн та близько $12 млн завдяки восьми аукціонам із продажу військових облігацій.

Держбюджет втрачає близько 2 млрд грн на день через бойові дії, заявляв премʼєр-міністр Денис Шмигаль. За даними Мінфіну, за місяць війни Україна витрачає близько $10 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні