Категорія
Новини
Дата

МХП Косюка зменшив продаж м‘ясних виробів на 70%, експорт соняшникової олії збільшив на 40%

У другому кварталі МХП на 73% зменшив продаж м‘ясних виробів, але на 39% збільшив експорт соняшникової олії, йдеться у звіті про операційні результати роботи МХП за другий квартал та шість місяців 2022 року. Компанія зазначає, що через проблеми в логістиці знизила завантаженість птахівничих потужностей до 85-90%.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У першому півріччі 2022 року обсяги виробництва курятини холдингом МХП Юрія Косюка залишилися відносно стабільними рік до року та склали 346 039 т. Але в порівнянні з другим кварталом 2021 року виробництво знизилось на 11%.
  • Продажі курятини у другому кварталі 2022 року зменшився на 23% – до 140 549 т. Здебільшого через зниження експортних продажів через логістичні проблеми і зниження кількості населення та території для продажів в Україні через війну, пояснюють в компанії.
  • Обсяг продажів готової м’ясної продукції (ковбас та копченого м’яса) у другому кварталі зменшився на 73% рік до року та склав 2289 т. Через війну роботу виробничих потужностей «Українського Бекону» було зупинено на початку квітня 2022 року. 
  • Обсяг продажів напівфабрикатів зменшився на 24% рік до року та склав 3 421 т. Здебільшого через те, що KFC та McDonalds були вимушені зупинити операційну діяльність.
  • Продажі соняшникової олії за завітний період зросли на 38% – до 48 495 т рік до року. Але якщо порівнювати перші півріччя, то експорт соняшникової олії зменшився на 11% рік до року та склав 81 476 т.
  • Цього року МХП планує зібрати врожай з 335 000 га землі. Збір врожаю озимини – озимий ріпак та пшениця – йдуть за планом, заявляють в компанії. Наразі зібрано близько 79% озимого ріпаку та 25% пшениці.

Контекст

З початку війни МХП зіштовхнувся із логістичними та інфраструктурними проблемами. Експортний продаж припинився через закриття морпортів, а експортні поставки автомобільним транспортом залишалися практично неможливими, заявили в компанії.

Через ворожі обстріли 12 березня в с. Квітневе (Київська область) виникла пожежа на складі, де зберігалася заморожена м’ясна продукція МХП. Пожежа знищила понад 3000 тонн продукції. Це був найбільший склад в Україні, який використовувався для зберігання заморожених продуктів.

Через бойові дії у Донецькій області у квітні МХП призупинив діяльність «Українського бекону» – м’ясопереробного підприємства потужністю 34 000 тонн на рік. 

МХП – провідний виробник курятини в Україні. Холдинг контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування поголівʼя, переробки, збуту, дистрибуції та продажу мʼяса птиці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні