Категорія
Новини
Дата

monobank дозволив купувати валюту у застосунку під депозит

З 2 серпня monobank запустив функцію купівлі валюти у застосунку для розміщення депозиту, повідомив співзасновник мобільного банку Олег Гороховський.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Купити валюту можна у межах ліміту 50 000 грн на місяць для розміщення на новий строковий депозит терміном три місяці і довше і для поповнення діючих строкових депозитів до закінчення строку яких залишається три місяці і більше.
  • За словами Гороховського, після закінчення терміну дії депозиту виплата можлива на рахунок клієнта або готівкою у відділеннях «Універсалбанку» та банків-партнерів у рамках денного ліміту (еквівалент 100 000 грн.)
  • Щоб скористатися можливістю покупки валюти потрібно оновити застосунок. Доступно для всіх андроїдів та бета iOS. Основна версія iOS пішла на ревʼю у Apple і буде доступна протягом 1-2 днів, пояснив Гороховський.
  • Він також додав, що у разі ажіотажного попиту monobank залишає за собою право припинення продажу валюти. «Сподіваємось, що це не знадобиться», — зазначив він.

Контекст

Вільний продаж безготівкової іноземної валюти заборонений з 24 лютого. З 14 квітня Нацбанк дозволив банкам здійснювати продаж іноземної готівки у валюті населенню. Але аналогічна заборона досі розповсюджується на безготівкові розрахунки.

З 21 липня НБУ дозволив банкам продавати безготівкову валюту громадянам із подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 000 грн (в еквіваленті).

З 27 липня регулятор дозволив банкам продавати в готівковому сегменті половину від купленої у громадян з 13 квітня безготівкової валюти додатково до продажу придбаної з цієї ж дати готівкової валюти. В НБУ вважають, що таке рішення має збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку та зменшити девальваційний тиск.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні