Категорія
Новини
Дата

Moodyʼs залучить Microsoft та OpenAI для створення ШІ-помічника з оцінки ризиків

Рейтингова та дослідницька компанія Moodyʼs Corp. використає Microsoft Corp. та OpenAI для створення ШІ-помічника, який допоможе клієнтам фірми аналізувати величезну кількість інформації, необхідної для оцінки ризиків, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Moodyʼs Research Assistant буде доступний клієнтам, включаючи аналітиків, банкірів, консультантів, дослідників та інвесторів. 
  • Компанія розраховує надати версію для деяких клієнтів наприкінці цього року, сказав у інтервʼю генеральний директор Роб Фаубер. За його словами, Moodyʼs також розглядає майбутніх ШІ-помічників для таких завдань, як кредитування та андеррайтинг.
  • У компанії заявили, що вони вже впровадили технологію штучного інтелекту від Microsoft для 14 000 співробітників Moodyʼs, які використовують її для пошуку величезних масивів внутрішньої інформації, включаючи базу даних Moodyʼs Orbis про компанії.
  • «Ця технологія має багатообіцяючі перспективи, тому що значно спрощує вилучення різного контенту та наборів даних, їх обʼєднання та надання інформації дуже природним та інтуїтивно зрозумілим способом», – сказав Фаубер. 
  • Moodyʼs використовує Office Microsoft та корпоративні хмарні інструменти, а також переміщає деякі зі своїх додатків у хмару Azure, сказав Білл Борден, віцепрезидент Microsoft з міжнародних фінансових послуг. Moodyʼs також працювало безпосередньо з OpenAI, але, враховуючи швидкість та масштаби того, що вони хотіли зробити з технологією помічників, компанія вирішила, що їй потрібна участь Microsoft, додав Фаубер.

Контекст

Технологічна індустрія розробляє ШІ вже багато років, але торік ця технологія набула більшого поширення, коли OpenAI випустила ChatGPT. Безкоштовний чат-бот може швидко відповісти практично на будь-яке запитання.

Випуск ChatGPT започаткував гонку серед технологічних компаній, таких як Google і Microsoft, за створення аналогічних технологій. У середині березня компанія OpenAI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

У червні OpenAI вирішила боротися зі спотворенням інформації штучним інтелектом, запропонувавши новий метод навчання моделей ШІ. Коли саме його буде впроваджено – наразі невідомо. Так звані галюцинації ШІ виникають, коли такі моделі, як ChatGPT від OpenAI або Bard від Google, повністю фабрикують інформацію, поводячи себе так, ніби вони подають факти. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні