Категорія
Новини
Дата

Morgan Stanley та Allen & Overy допомагають російському бізнесмену Колеснікову захопити нафтове родовище – The Guardian

Російському бізнесмену Сергію Колеснікову, який постачав будівельні матеріали для військової машини РФ та для будівництва на окупованих територіях України, допомагають Morgan Stanley та Allen & Overy у його спробі здобути контроль над величезним російським нафтовим активом, повідомляє The Guardian.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними видання, інвестиційний банк США Morgan Stanley та Allen & Overy, одна з елітних юридичних фірм зі штаб-квартирою в Лондоні, допомагають Колеснікову в його спробі заволодіти нафтовим родовищем «Верблюже», запаси якого, за чутками, становлять 100 млн барелів нафти у Астрахані на півдні Росії.
  • Попри те, що наразі немає підстав вважати, що компанії порушили будь-які закони чи правила, їхня робота на Колеснікова ілюструє, як компанії продовжують працювати з олігархами та їхніми підприємствами, які отримали прибуток від російської оборонної промисловості та вторгнення в Україну, незважаючи на міжнародні зусилля щодо ізоляції путінського режиму та його бенефіціарів.
  • Компанія Колеснікова Inflection Management, зареєстрована на Кіпрі, є одним із кредиторів Астраханської нафтогазової корпорації (АНК) та у 2012 році надала кредитну лінію більш як на $70 млн – її уклала Morgan Stanley, яка володіла контрольним пакетом акцій дочірньої компанії АНК російської бурової фірми «Південна нафтова компанія» (ПНК).
  • АНК затримала виплати у 2014 році, коли рубль впав після вторгнення Росії до Криму, а Morgan Stanley намагається допомогти кредиторам отримати контрольний пакет акцій ПНК.
  • Під час російського розгляду апеляційний суд розкритикував оцінку акцій ПНК в 1 руб., запропоновану Morgan Stanley, який прагнув визначити ціну, за якою він міг придбати акції.
  • Allen & Overy, яка зараз перебуває в процесі злиття з американською юридичною фірмою Shearman & Sterling, оголосила в березні 2022 року, що закриває свій московський офіс через «незаконне і безглузде вторгнення в Україну і гуманітарну кризу». У грудні 2022 року Morgan Stanley заявляла, що не займається жодним новим бізнесом у Росії, і її «діяльність у Росії обмежується наданням допомоги глобальним клієнтам у вирішенні та закритті вже наявних зобовʼязань».
  • Обидві компанії відмовилися коментувати ситуацію з Колесніковим. 

Контекст

Статки росіянина Колеснікова, який тепер є громадянином Мальти, оцінюються в $1,2 млрд завдяки бізнесу з виробництва будівельних матеріалів, співзасновником якого він є.

Видання нагадує, що компанія Колеснікова «ТехноНіколь» займалася забезпеченням російських будівельні проєктів у тимчасово окупованих Криму та Маріуполі.

За даними розслідувачів медіа «Проект», з початком війни у компанії «ТехноНіколь» різко зросли продажі в Росії, а чистий прибуток за 2022 рік більш ніж у 55 разів перевищив показники попереднього року.

«ТехноНіколь» виграла тендери на постачання покрівельних, гідроізоляційних та теплоізоляційних матеріалів 18 оборонним підприємствам як мінімум до 2018 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні