Статки найбагатших росіян торік зросли на понад $50 млрд, очолює рейтинг Володимир Потанін /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Статки найбагатших росіян торік зросли на понад $50 млрд, очолює рейтинг Володимир Потанін

Getty Images

Статки російських мільярдерів минулого року збільшилися на понад $50 млрд, свідчать дані Bloomberg Billionaires Index. До рейтингу 500 найбагатших людей планети увійшли 25 громадян Росії.

Ключові факти

  • За даними Bloomberg, найбагатшим серед російських бізнесменів залишається власник «Норнікелю» Володимир Потанін. Торік його статки зросли на $2,5 млрд, до $31,1 млрд.
  • У глобальному рейтингу найбагаших людей він посідає 47-ме місце.
  • Минулого року серед російських мільярдерів найбільше розбагатіли: засновник «Лукойлу» Вагіт Алекперов – на $9,29 млрд, до $24,7 млрд, співзасновник компаній «Єврохім» та СУЕК Андрій Мельниченко – на $5,67 млрд, до $17,42 млрд, і засновник НЛМК Володимир Лісін – на $4,08 млрд, до $23,9 млрд.
Статки найбагатших росіян торік зросли на понад $50 млрд, очолює рейтинг Володимир Потанін /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • Також торік свої статки збільшили співвласники російського Альфа-Банку Михайло Фрідман (на $1 млрд, до $12,3 млрд) та Петро Авен (на $661 млн, до $5,96 млрд).
  • Підсанкційні Герман Хан і Олексій Кузьмічов, які навесні 2022 року вийшли з числа співвласників Альфа-Банку, збільшили статки на $722 млн, до $8,3 млрд, і на $661 млн, до $6 млрд, відповідно.
  • Роман Абрамович, який нещодавно програв суд щодо скасування санкцій, розбагатів минулого року на $244 млн, його статки зросли до $8,6 млрд.
  • Водночас найбільших збитків серед росіян зазнав основний акціонер «Акрону» Вʼячеслав Кантор. Минулого року його статки зменшилися на $0,149 млрд, до $6,21 млрд. 

Контекст

У 2023 році сукупний власний капітал 500 найбагатших людей зріс на $1,5 трлн, повністю відновившись після втрати роком раніше $1,4 трлн, свідчить індекс мільярдерів Bloomberg. Ілон Маск, який є очільником Tesla, SpaceX і Twitter (Х), виборов титул найбагатшої людини світу у французького магната Бернара Арно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні