Тимчасовий морський коридор, українські порти, обстріл судна РФ /пресслужба Мінінфраструктури
Категорія
Новини
Дата

Морський коридор працює попри вчорашні обстріли РФ, п’ять суден прямують до українських портів – Мінінфраструктури

1 хв читання

Тимчасовий морський коридор працює попри вчорашні обстріли РФ – МІУ Фото пресслужба Мінінфраструктури

Тимчасовий коридор до чорноморських портів, оголошений Україною, продовжує роботу. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури. Наразі шість суден рухаються на вихід із портів Великої Одеси, п’ять – на вхід.

Ключові факти

  • 9 листопада шість суден з 231 000 т агропродукції на борту вийшли з одеських портів та рухаються в напрямку Босфору. Ще п’ять кораблів очікують на захід до українських портів під завантаження, уточнили в Мінінфраструктури. 
  • «Рух українським коридором не припинявся попри систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру», – зазначили в міністерстві. 
  • З початку роботи тимчасового маршруту до портів Великої Одеси зайшли 116 суден. Із 8 серпня 2023 року вже 91 судно експортувало 3,3 млн т аграрної продукції та продукції ГМК. 

Контекст

8 листопада Росія обстріляла цивільне судно під прапором Ліберії під час його заходу в один із портів Одеської області, повідомило оперативне командування «Південь». внаслідок атаки загинув лоцман, поранено трьох членів екіпажу – громадян Філіппін і ще один працівник порту.

Судно мало перевозити залізну руду до Китаю, повідомив Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Це вже 21-ша цілеспрямована атака Росії після виходу з зернової угоди: відтоді ворог пошкодив понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортні засоби, зазначив Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні