Категорія
Новини
Дата

На кордоні з Польщею у чергах стоять 2000 вантажівок, заблоковано три пункти пропуску

На польсько-українському кордоні у чергах стоять близько 2000 вантажівок. Блокування транспорту відбувається на трьох пунктах пропуску, повідомив «Укрінформу» речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 8 січня продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець – Корчова», «Ягодин – Дорогуськ». 
  • За інформацією польських прикордонників, станом на ранок 1350 вантажівок перебувають в чергах на цих трьох напрямках в бік України, повідомив Демченко.
  • За його словами, 6 січня близько 21:00 був розблокований рух на напрямку пункту пропуску «Шегині – Медика», але черги ще залишаються. На ранок 8 січня на перетин кордону очікують 550 вантажівок. Після розблокування рух вантажівок на цьому напрямку став більш інтенсивним.
  • За даними прикордонників, на інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується. Є зменшення черг з вантажних транспортних засобів в бік України. 
  • Інтенсивність руху на вʼїзд та виїзд забезпечується. Черга залишається лише на території Словаччини в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород». На ранок 8 січня там очікували проїзду 400 вантажівок.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Хребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

Основна вимога перевізників – скасування так званого транспортного безвізу для українських міжнародних перевізників.

27 грудня польський премʼєр Дональд Туск заявив, що Польща близька до того, щоб припинити блокаду українського кордону. Він заявив, що обговорить питання блокування кордону далекобійниками з президентом України Володимиром Зеленським під час свого візиту до Києва.

Крім перевізників кордон блокували й польські фермери. Вони обмежували рух вантажівок у пункті пропуску «Шегині – Медика», вимагаючи дотацій на закупівлю кукурудзи й залишення сільськогосподарського податку без змін. Однак після переговорів з новим урядом, 7 січня вони відмовилися від блокування кордону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні