Категорія
Новини
Дата

На мережах «Укренерго» виникла аварійна ситуація. Частина Києва і області була без світла

1 хв читання

На мережах «Укренерго» виникла аварійна ситуація. У Києві від енергопостачання відключено 100 000 споживачів, повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації. За даними ДТЕК, також аварійні відключення відбуваються у Бучанському районі. Причина – ускладнення роботи високовольтних мереж центрального регіону, заявили в «Укренерго». Об 11:40 електропостачання відновилося для усіх споживачів.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «По Києву відключено 100 000 споживачів. Причина та строки ліквідації аварійної ситуації уточнюється. Слідкуйте за наступними повідомленнями», – зазначили у КМВА.
  • За даними пресслужби ДТЕК, у частині Шевченківського, Святошинського, Соломʼянського, Голосіївського та Подільського районів Києва відбуваються екстрені відключення за розпорядженням НЕК «Укренерго». 
  • Відключення застосовуються через системну аварію в енергосистемі. Про час відновлення електропостачання повідомимо додатково, додали в компанії.
  • У Бучанському районі відбуваються екстрені відключення за розпорядженням НЕК «Укренерго». Відключення застосовуються через системну аварію в енергосистемі, повідомили в ДТЕК.
  • В «Укренерго» уточнили, що у високовольтних мережах центрального регіону виникли ускладнення в роботі. 
  • «Диспетчерський центр «Укренерго» застосував екстрені відключення у деяких районах Києва та Київській області, триває ліквідація наслідків аварійної ситуації. Ремонтні бригади вже працюють над відновленням енергоживлення», – йдеться у повідомленні.
  • Через аварійне відключення електроенергії у столиці тимчасово понижено тиск водопостачання в Шевченківському, Святошинському, Солом’янському, Голосіївському, Подільському районах, повідомили в КМДА.
  • Відновлення електропостачання очікується упродовж двох годин, повідомила пресслужба «Укренерго» об 11:00.
  • За даними Міненерго, зранку 21 червня сталася масштабна аварія на лінії 330 кВ у Вінницькій області. Причини аварії уточнюються.
  • Як повідомила ДТЕК, на 11:40 в Києві та столиці скасовані екстрені відключення – всі споживачі зі світлом.

Контекст

30 травня по всій Україні відбулося відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. В «Укренерго» тоді повідомили, що ​​близько 13:00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей.

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький раніше заявляв, що енергосистема України цього літа може відчувати дефіцит електроенергії через проведення ремонтних робіт. Його компенсуватимуть за рахунок ТЕС та імпорту. За словами Кудрицького, ремонтна кампанія весни-літа 2023 року буде однією з найскладніших. На це впливають масштабні руйнування, яких зазнала енергосистема взимку, і те, що в окупації залишаються кілька великих електростанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд