Категорія
Новини
Дата

На порталі «Дія» можна отримати військово-обліковий документ з QR-кодом

1 хв читання

Військово-обліковий документ із даними з Реєстру призовників, військовозобовʼязаних та резервістів «Оберіг» можна отримати на порталі «Дія», повідомила пресслужба Мінцифри. Він підтягує всю інформацію з реєстру, зокрема про статус бронювання. Також документ має QR-код для перевірки даних.

Раніше потрібно було мати з собою фізичний військово-обліковий документ для предʼявлення чи підтвердження даних. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Зараз військово-обліковий документ можна оформити на порталі Дія за кілька хвилин. 
  • Як це зробити? 1) Авторизуйтеся на порталі «Дія» за допомогою КЕП; 2) Вибрати послугу Військово-обліковий документ; 3) Натиснути Подати заяву, перевірте свої дані; 4) Підписати її електронним підписом.
  • Електронний документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий чи дані в застосунку Резерв+, наолосило Мінцифри. Він знадобиться всім громадянам, які перебувають на військовому обліку.
  • Військово-обліковий документ сформується за наявності актуальних даних про людину в Реєстрі призовників, військовозобовʼязаних та резервістів.
  • Послуга реалізується Мінцифри спільно з Міноборони за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер проєкту – Фонд Східна Європа.

Контекст

Два тижні на порталі «Дія» працює Сервіс електронного бронювання від мобілізації запрацював. Перед запуском відбулося закрите бета-тестування, під час якого компанії забронювали 929 працівників.

Процес бронювання повністю автоматизований та передбачає використання інформаційних ресурсів – порталу «Дія», «Оберегу» і Реєстру Пенсійного фонду. 

Одночасно діють два механізми бронювання – через «Дію» та за списками (погодження списків військовозобов’язаних Міноборони та подальше прийняття наказів Міністерством економіки). Підприємство самостійно визначає механізм бронювання працівників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд