Категорія
Новини
Дата

На відновлення ДніпроГЕС після ракетної атаки РФ потрібні роки – керівник «Укргідроенерго»

На відновлення ДніпроГЕС після обстрілу РФ потрібні будуть великі кошти і тривалий час, повідомив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота. За його словами, обсяги пошкоджень потребують ретельного обстеження.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ми вже розуміємо, що ДніпроГЕС виведено з ладу на довгий час. Ми ще не можемо детально розповісти і зрозуміти, що і скільки, але вже розуміємо, щоб станцію відновити до стану, який був до ракетного удару, знадобляться роки», – сказав Сирота.
  • Наразі Дніпровська ГЕС не працює.
  • На сьогодні «Укргідроенерго» не може розібрати усі завали, оскільки і перекриття, і стіни з підкрановими балками похилилися на машинний зал. Необхідно спочатку демонтувати верхню частину машзалу, аби можна було дістатись до нижньої, повідомив він.
  • 23 березня відбулася нарада з головою Запорізької ОВА, аби до ліквідації наслідків долучились фахівці ДСНС з технікою для демонтажу перекриття. Разом з відповідними службами «Укргідроенерго» намагатиметься якнайшвидше відновити мостовий перехід.
  • Сирота додав, що ситуація на самій греблі ДніпроГЕС контрольована, загрози прориву немає.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, у низці областей є перебої зі світлом. Ворог випустив по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, заявив президент Володимир Зеленський.

Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі.

Сирота повідомляв про пошкодження обох станцій (ГЕС-1 та ГЕС-2) та греблі. Дніпровська ГЕС-2 – у критичному стані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні