Категорія
Новини
Дата

Ризиків прориву дамби ДніпроГЕС після атаки Росії немає – голова «Укренерго»

1 хв читання

Немає жодних ризиків прориву дамби Дніпровської ГЕС після нічної атаки на обʼєкт. Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі єдиного телемарафону.

Ключові факти

  • Статус пошкоджень ГЕС уточнюється і буде остаточно зрозумілим за кілька годин, повідомив Кудрицький. 
  • Він зазначив, що одразу після відбою тривог почалося встановлення масштабу пошкоджень на всіх об’єктах. 
  • «Енергосистема працює цілісно. Всіх споживачів, всіх українців прошу набратися терпіння і не піддаватися паніці. Це вже ставалося, енергетики працюють і роблять все можливе, щоб енергопостачання у постраждалих регіонах було відновлено у найкоротші терміни», – наголосив Кудрицький.
  • Компанія «Укргідроенерго» також заявила, загрози прориву дамби немає. «Ситуація на плотині станції контрольована», – йдеться в повідомленні.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, у низці областей є перебої зі світлом. Ворог випустив по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, заявив президент Володимир Зеленський.

Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні