Категорія
Новини
Дата

Ризиків прориву дамби ДніпроГЕС після атаки Росії немає – голова «Укренерго»

Немає жодних ризиків прориву дамби Дніпровської ГЕС після нічної атаки на обʼєкт. Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі єдиного телемарафону.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Статус пошкоджень ГЕС уточнюється і буде остаточно зрозумілим за кілька годин, повідомив Кудрицький. 
  • Він зазначив, що одразу після відбою тривог почалося встановлення масштабу пошкоджень на всіх об’єктах. 
  • «Енергосистема працює цілісно. Всіх споживачів, всіх українців прошу набратися терпіння і не піддаватися паніці. Це вже ставалося, енергетики працюють і роблять все можливе, щоб енергопостачання у постраждалих регіонах було відновлено у найкоротші терміни», – наголосив Кудрицький.
  • Компанія «Укргідроенерго» також заявила, загрози прориву дамби немає. «Ситуація на плотині станції контрольована», – йдеться в повідомленні.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, у низці областей є перебої зі світлом. Ворог випустив по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, заявив президент Володимир Зеленський.

Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні