Категорія
Новини
Дата

Росія знову бʼє по енергетиці. Постраждала ДніпроГЕС та низка обʼєктів по всій Україні, є перебої зі світлом

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, у низці областей є перебої зі світлом. Ворог випустив по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, заявив президент Володимир Зеленський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ворог вночі 22 березня атакував українську енергетику, мета якої – спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни, наголосив Галущенко.
  • Міністр повідомив про влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Крім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС.
  • За словами Галущенка, у частині регіонів є перебої зі світлом. «Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання. Робимо усе можливе, аби якнайшвидше повернути людям світло», – зазначив міністр.
  • Зокрема, росіяни атакували ДніпроГЕС у Запоріжжі, рух автомобілів через греблю перекрили. Російська ракета поцілила в тролейбус, який рухався через дамбу, постраждали десятки людей, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. 
  • «Укргідроенерго» повідомила, що на ГЕС триває пожежа. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики. «Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована», – йдеться в повідомленні. 
Росія знову бʼє по енергетиці. Постраждала ДніпроГЕС та низка обʼєктів по всій Україні, є перебої зі світлом /Фото 1

Telegram-канали публікують фото наслідків ракетного удару по ДніпроГЕС у Запоріжжі

Росія знову бʼє по енергетиці. Постраждала ДніпроГЕС та низка обʼєктів по всій Україні, є перебої зі світлом /Фото 2

Telegram-канали публікують фото наслідків ракетного удару по ДніпроГЕС у Запоріжжі

Росія знову бʼє по енергетиці. Постраждала ДніпроГЕС та низка обʼєктів по всій Україні, є перебої зі світлом /Фото 3

Telegram-канали публікують фото наслідків ракетного удару по ДніпроГЕС у Запоріжжі

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики Харкова, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. За його словами, місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють. 
  • Також є влучання і в об’єкти критичної інфраструктури в Кривому Розі. За даними міського голови Олександра Вілкула, росіяни поцілили в об’єкт критичної інфраструктури.
  • Під ударом опинилися обʼєкти енергетики у Вінницькій та Львівській областях, розповіли голови ОВА Сергій Борзов та Максим Козицький.
  • Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури та житлові будинки у Хмельницькому. ОВА повідомляє про поранених та одну загиблу.
  • Під час ракетної атаки о 5:10 відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ «Дніпровська», що зʼєднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України, повідомила НАЕК «Енергоатом». Зараз найбільша в Європі атомна електростанція зʼєднана з українською енергосистемою лише лінією електропередачі ПЛ-330кВ «Запорізька ТЕС − Феросплавна», яку тільки нещодавно відремонтували.
  • Президент Володимир Зеленський повідомив, що за цю ніч ворог випустив понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. «Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору», – йдеться у заяві Зеленського.
  • Він зазначив, що у всіх містах, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби. «Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінниччина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи», – заявив президент.
  • Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу: 63 ударні БпЛА типу Shahed-136/131, 12 балістичних ракет «Іскандер-М», 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, пʼять крилатих ракет Х-22, сім аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», дві керовані авіаційні ракети Х-59, 22 зенітні керовані ракети С-300/С-400, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ.
  • В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі: 55 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 35 крилатих ракет Х-101/Х-555, дві керовані авіаційні ракети Х-59.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні