Категорія
Новини
Дата

ДніпроГЕС не працює, ГЕС 2 у критичному стані після ракетної атаки РФ – «Укргідроенерго»

У пʼятницю зранку, 22 березня, Росія завдала ракетного удару по Дніпровської ГЕС. Наразі є пошкодження обох станцій (ГЕС-1 та ГЕС-2) та греблі, повідомив гендиректор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота в коментарі «Радіо Свобода». У Дніпровську ГЕС-2 є пряме влучання двох ракет, вона у критичному стані.

Ключові факти

  • «Ми втрачаємо станцію. У Запоріжжі станція ДніпроГЕС складається з двох станцій − ГЕС-1 і ГЕС-2. ГЕС-2 під загрозою. Ми не знаємо, що, в якому об’ємі і з якою потужністю зможе працювати через ракетні удари», – заявив він.
  • Обидві станції наразі не працюють, повідомив Сирота. «Дві ракети прилетіли. Пряме попадання по ГЕС-2. Одна ракета прилетіла по підкранових балках і попала в опору − тобто ГЕС-2 у критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює», – заявив він..
  • Наразі станція здійснює усі заходи, аби підняти затвори і здійснити пропуск води нижче по течії Дніпра.
  • Остаточну оцінку наслідків «Укргідроенерго» зможе дати за деякий час, коли буде ліквідовано пожежу. Наслідки буде прораховано протягом дня, додав очільник «Укргідроенерго».

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, у низці областей є перебої зі світлом. Ворог випустив по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, заявив президент Володимир Зеленський.

Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі.

Немає жодних ризиків прориву дамби Дніпровської ГЕС після нічної атаки на обʼєкт, повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі єдиного телемарафону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні