Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» пропонує власникам євробондів кращі умови реструктуризації

НАК «Нафтогаз України» пропонує власникам єврооблігацій із погашенням у 2022 та 2026 роках обговорити дещо кращі умови реструктуризації, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на біржове повідомлення. За цими бондами «Нафтогаз» допустив дефолт улітку минулого року після відмови власників від реструктуризації. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Нафтогаз» готовий орієнтовно 15 квітня заплатити прострочений 19 липня 2022 року купон за євробондами-2022 і нараховані на нього відсотки, а за євробондами-2026 виплатити комісію 0,5% за обмін і погасити основну суму в листопаді-2027 та листопаді-2028, а не як раніше 100% у листопаді-2028, йдеться у повідомленні компанії. 
  • Пропонується також внести поправку в ковенант за боргом до кінця періоду відстрочки виплати відсотків, щоб додати такі винятки: нове необмежене середньострокове та довгострокове фінансування, нові залучені/гарантовані боргові зобовʼязання від МФО та нові суверенні борги від суверена чи держбанків.
  • «Обговорюємо з їхніми власниками умови та пропозиції, що можуть бути прийнятними для обох сторін, – як для інвесторів, так і для нашої групи компаній, яка продовжує тримати енергетичний фронт в умовах війни», – прокоментував цей новий варіант реструктуризації голова правління НАК Олексій Чернишов у Telegram-каналі.

Контекст

У липні минулого року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України».

Компанія досі у стані дефолту, що ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Це випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію. 

Раніше Чернишов в інтервʼю Forbes заявив, що «Нафтогаз» планує на початку 2023-го реструктуризувати борг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні