Категорія
Новини
Дата

Наглядову раду «Укроборонпрому» очолив грузинський топменеджер Давід Ломджарія

Головою наглядової ради АТ «Українська оборонна промисловість» («Укроборонпром») 16 січня обрано Давіда Ломджарію, який є представником держави від Міноборони. Про це йдеться в повідомленні пресслужби «Укроборонпрому».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Основні функції голови наглядової ради: скликання засідання, організація плану роботи ради та контроль його виконання, утворення комітетів і координація їхньої діяльності, підготовка річного звіту наглядової ради та інші повноваження, передбачені статутом АТ та положенням про наглядову раду. 
  • Ломджарія, який із лютого 2022 року є членом правління УЗ, має більш ніж 25-річний досвід роботи з компаніями зі списку Fortune 500 та великими міжнародними фінансовими установами, зазначається в повідомленні. 
  • Окрім призначення голови наглядової ради, було сформовано комітети та затверджено графік проведення засідань у 2024 році, повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

Контекст

Давід Ломджарія – виконавчий директор в Iberia Group, керуючий партнер Four Seas Trading і голова наглядової ради SunEnergy Bank. Усі ці компанії грузинські.

У березні 2023 року уряд ухвалив рішення про перетворення «Укроборонпрому» на акціонерне товариство. 

29 грудня Кабмін затвердив склад наглядової ради АТ «Українська оборонна промисловість». До її складу, крім Ломджарії, увійшли: Олексій Гончарук, премʼєр-міністр у 2019–2020 роках, голова наглядової ради ГО «Аеророзвідка»; Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки та колишній міністр економіки, ексголова наглядової ради «Укроборонпрому»; Сергій Коновець, колишній член наглядової ради Укрексімбанку та правління НАК «Нафтогаз України»; Лінді Сміт, президент та СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони (AZDIC).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні