Герман Сметанін /facebook.com/german.smetanin
Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив Сметаніна на посаду гендиректора «Укроборонпрому»

Герман Сметанін, новий генеральний директор «Укроборонпрому» Фото facebook.com/german.smetanin

Кабінет Міністрів призначив новим генеральним директором «Укроборонпрому» Германа Сметаніна замість звільненого напередодні Юрія Гусєва, повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. Розпорядження набирає чинності з 28 червня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Камишіна, перед Сметаніним стоїть три головні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру, а також трансформувати «Укроборонпром».
  • Міністр назвав Сметаніна «молодим прогресивним лідером», який пройшов шлях в ОПК від інженера до керівника заводів.
  • Сметаніна призначено новим керівником на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на цю посаду, розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року.
  • У Міністерстві зазначили, що акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат усе, що мав ДК «Укроборонпром».

Контекст

Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора ДК «Укроборонпром». Відповідний указ від 27 червня опублікований на сайті Офісу президента. Президент Зеленський призначив Гусєва гендиректором «Укроборонпрому» у грудні 2020 року. У 2014-2016 роках Гусєв був заступником міністра оборони України. З липня 2019 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. 

За даними джерел ЕП, головною причиною звільнення Гусєва стало те, що він «провалив ракетну програму». «Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще «дрон на 1000 кілометрів», але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: «Де ракети? Де дрони?» – сказав співрозмовник з оточення президента.

26 червня співрозмовники Forbes у Мінстратегпромі повідомили, що замість Гусєва гендиректором держконцерну буде призначено Германа Сметаніна. 31-річний Сметанін до цього займав посаду гендиректора держпідприємства «Заводу імені Малишева» (Харків) і має девʼять років виробничого досвіду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні