Герман Сметанін /facebook.com/german.smetanin
Категорія
Новини
Дата

Уряд призначив Сметаніна на посаду гендиректора «Укроборонпрому»

1 хв читання

Герман Сметанін, новий генеральний директор «Укроборонпрому» Фото facebook.com/german.smetanin

Кабінет Міністрів призначив новим генеральним директором «Укроборонпрому» Германа Сметаніна замість звільненого напередодні Юрія Гусєва, повідомив міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. Розпорядження набирає чинності з 28 червня.

Ключові факти

  • За словами Камишіна, перед Сметаніним стоїть три головні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру, а також трансформувати «Укроборонпром».
  • Міністр назвав Сметаніна «молодим прогресивним лідером», який пройшов шлях в ОПК від інженера до керівника заводів.
  • Сметаніна призначено новим керівником на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на цю посаду, розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року.
  • У Міністерстві зазначили, що акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат усе, що мав ДК «Укроборонпром».

Контекст

Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора ДК «Укроборонпром». Відповідний указ від 27 червня опублікований на сайті Офісу президента. Президент Зеленський призначив Гусєва гендиректором «Укроборонпрому» у грудні 2020 року. У 2014-2016 роках Гусєв був заступником міністра оборони України. З липня 2019 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. 

За даними джерел ЕП, головною причиною звільнення Гусєва стало те, що він «провалив ракетну програму». «Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще «дрон на 1000 кілометрів», але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: «Де ракети? Де дрони?» – сказав співрозмовник з оточення президента.

26 червня співрозмовники Forbes у Мінстратегпромі повідомили, що замість Гусєва гендиректором держконцерну буде призначено Германа Сметаніна. 31-річний Сметанін до цього займав посаду гендиректора держпідприємства «Заводу імені Малишева» (Харків) і має девʼять років виробничого досвіду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд