Категорія
Новини
Дата

Націоналізованому «Аерок» повернули 244 млн грн арештованих коштів із відсотками

1 хв читання

Компанії «Аерок» після націоналізації повернули арештовані кошти у 243,9 млн грн, включаючи 47 млн грн нарахованих відсотків за час, поки актив був в управлінні АРМА, повідомила очільниця Нацагентства Олена Дума.

«Аерок» – один із ключових гравців на ринку газобетонних виробів.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Ключові факти

  • Кошти були арештовані на рахунках ТОВ «Аерок», коли компанія ще належала власникам, повʼязаним з країною-агресором. 
  • Після націоналізації підприємства та переходу його у власність держави, рішенням суду арешт було знято, і АРМА змогло повернути кошти вже державному підприємству.
  • Очікується, що ці кошти допоможуть відновити діяльність підприємства, виплатити зарплати працівникам та сплатити податки. 

Контекст

ТОВ «Аерок» – один із найбільших виробників газобетонних виробів в Україні. Має потужності у Київській та Львівській областях. У 2023 році Вищий антикорупційний суд передав підприємство у ФДМУ. До того «Аерок» через «Групу ЛСР» (РФ) належав підсанкційному російському бізнесмену Андрію Молчанову.

В управлінні ФДМУ наразі перебуває 753 санкційних активи. Близько 30% із них знаходяться на тимчасово окупованих територіях. По всіх інших об’єктах фонд працює над «юридичним очищенням» і підготовкою до реалізації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд