Категорія
Новини
Дата

Підсанкційний «Аерок» готовий до продажу. ФДМУ зняв всі арешти з корпоративних прав заводу

1 хв читання

Фонд державного майна України зняв всі арешти з корпоративних прав підсанкційного заводу «Аерок». Тепер він готовий до реалізації, повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль у себе в телеграм-каналі. «Аерок» – один з найбільших виробників газобетонних виробів в Україні.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Всі санкційні об’єкти, які йдуть у Фонд, мають певні обтяження, зазначив Коваль. Тому, за його словами, ФДМУ проводить повний комплекс робіт з очищення таких активів, щоб майбутній власник володів максимально повною інформацією про підприємство та не мав проблем з продовженням його діяльності. 
  • «На сьогодні «Аерок» – це чистий актив, який можна виставляти на онлайн-аукціон», – зазначив голова ФДМУ.

Контекст

ТОВ «Аерок» – один з найбільших виробників газобетонних виробів в Україні. Має потужності у Київській та Львівській областях. У 2023 році Вищий антикорупційний суд передав підприємство у ФДМУ. До того «Аерок» через «Групу ЛСР» (РФ) належав підсанкційному російському бізнесмену Андрєю Молчанову.

Продаж перших обʼєктів великої приватизації очікується у липні-серпні цього року. Фонд державного майна очікує перевиконати план у 4 млрд грн, розповів голова ФДМУ Віталій Коваль у «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». Серед головних обʼєктів – Ocean Plaza, «Аерок», готель «Україна» та ОГХК. Стартова ціна державного пакета акцій «Аерок» – 960 млн грн.

В управлінні ФДМУ наразі перебуває 753 санкційних активи. Близько 30% з них знаходяться на тимчасово окупованих територіях. По всіх інших об’єктах Фонд працює над «юридичним очищенням» і підготовкою до реалізації.

21 травня ФДМУ продав перші санкційні активи — квартири колаборанта Сальдо та російського бізнесмена Шелкова. Вже 31 травня відбудеться онлайн-аукціон з продажу наступного санкційного актива — заводу-виробника упаковки для продуктів мʼясопереробної галузі «ПентоПак». Взяти участь у торгах можна, зареєструвавшись на одному з акредитованих в системі «Прозорро.Продажі» майданчиків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні