Категорія
Новини
Дата

Кабмін включив до переліку великої приватизації конфісковані у росіян Демурінський ГЗК і компанію «Аерок»

1 хв читання

Кабінет Міністрів включив до переліку великої приватизації перші конфісковані у російських бізнесменів підприємства – Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат і компанію «Аерок». Рішення уряд ухвалив на засіданні 9 липня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук та пресслужба Фонду держмайна.

Велика приватизація – це продаж державних активів балансовою вартістю понад 250 млн грн. Фонд держмайна спрямує кошти від продажу конфіскованого майна підсанкційних росіян на фінансування Сил оборони України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Уряд планує виставити на приватизацію 100% корпоративних прав згаданих підприємств.
  • ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» раніше належало російському бізнесменові Михайлу Шелкову, а компанія «Аерок» – Андрію Молчанову.
  • Найближчим часом Фонд держмайна проведе аукціонні комісії, за результатами яких запропонує стартові ціни та умови продажу цих активів. А після затвердження стартових цін і умов продажу урядом, ФДМУ виставить «Аерок» та «Демурінський ГЗК» на приватизаційні аукціони, йдеться у повідомленні Фонду.

Контекст

3 лютого 2023 року апеляція ВАКС ухвалила рішення стягнути в дохід держави всі активи Демурінського ГЗК та інше майно, що належало росіянину Шелкову. Загалом на користь держави було стягнуто активів на 2 млрд грн, за даними БЕБ.

У жовтні 2023 року апеляція ВАКС підтвердила законність рішення про націоналізацію компанії «Аерок» групи ЛСР Молчанова. 

У квітні цього року ФДМУ зняв всі арешти з корпоративних прав заводу «Аерок». Тепер він готовий до реалізації, заявляв голова Фонду держмайна Віталій Коваль. За його словами, продаж перших обʼєктів великої приватизації очікується у липні–серпні цього року. Серед головних обʼєктів – Ocean Plaza, «Аерок», готель «Україна» та ОГХК. Стартова ціна державного пакету акцій «Аерок» – 960 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд