Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна оцінив «Аерок» у понад 965 млн грн і готується до продажу

1 хв читання

Стартова ціна для продажу 100% державної частки ТОВ «Аерок» становитиме 965,3 млн грн, повідомив голова Фонду держмайна України Віталій Коваль із посиланням на рішення аукціонної комісії. Кошти від приватизації спрямують у фонд ліквідації наслідків збройної агресії. 

«Аерок» – один із ключових гравців на ринку газобетонних виробів.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • ФДМУ також розробив ключові умови продажу. Серед них, зокрема, збереження основного виду діяльності, погашення заборгованостей із зарплати і перед бюджетом, недопущення звільнення працівників протягом шести місяців, дотримання вимог природоохоронного законодавства, виконання діючого колективного договору та укладання нового.
  • Умови спрямовані на забезпечення стабільної роботи підприємства, захист інтересів працівників і дотримання екологічних стандартів новим власником.
  • Наразі очікується подання на затвердження уряду умов продажу та стартової ціни. 
  • Після цього ФДМУ оголосить дату проведення аукціону в системі «Prozorro.Продажі».

Контекст

ТОВ «Аерок» – один із найбільших виробників газобетонних виробів в Україні. Має потужності у Київській та Львівській областях. У 2023 році Вищий антикорупційний суд передав підприємство у ФДМУ. До того «Аерок» через «Групу ЛСР» (РФ) належав підсанкційному російському бізнесмену Андрію Молчанову.

Продаж перших обʼєктів великої приватизації очікується у липні–серпні цього року. Фонд державного майна очікує перевиконати план у 4 млрд грн, розповів голова ФДМУ Віталій Коваль під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». Серед головних обʼєктів – Ocean Plaza, «Аерок», готель «Україна» та ОГХК. Раніше оголошувалася стартова ціна державного пакету акцій «Аерок» – 960 млн грн.

В управлінні ФДМУ наразі перебуває 753 санкційних активи. Близько 30% із них знаходяться на тимчасово окупованих територіях. По всіх інших об’єктах фонд працює над «юридичним очищенням» і підготовкою до реалізації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд