Категорія
Новини
Дата

Найбільший майнер біткоїна в США подав заяву про банкрутство

Одна з найбільших американських компаній із видобутку криптовалюти Core Scientific подала заяву про банкрутство, пише CNBC. Причина – падіння вартості криптовалют та зростання цін на енергоносії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія видобуває в основному біткоїн. Їй належать центри обробки даних, оснащені вузькоспеціалізованими компʼютерами, які вирішують математичні рівняння для перевірки транзакцій та одночасного створення нових токенів. Процес вимагає дорогого обладнання та великої кількості електроенергії.
  • Ринкова капіталізація Core впала з $4,3 млрд у липні 2021 року до $78 млн у грудні 2022-го.
  • Core, як і раніше, генерує позитивний грошовий потік, але цих коштів недостатньо для погашення платежів за орендоване обладнання, повідомило джерело, знайоме із ситуацією в компанії.

Контекст

З подібними проблемами стикнулися й інші великі гравці на ринку. Compute North, яка надає послуги хостингу та інфраструктуру для майнінгу криптовалют, у вересні також подала заяву про банкрутство.

Greenidge Generation, вертикально інтегрований криптомайнер, повідомив про чисті збитки в другому кварталі понад $100 млн у серпні та відмовився від планів щодо розширення діяльності в Техасі. 

У листопаді Argo Blockchain попередила інвесторів про ризик призупинення діяльності. На початку року компанія входила до десятки найбільших майнерів.

Через введення нового обладнання зростала складність обчислень, що разом із падінням Bitcoin призвело до зниження прибутковості майнінгу до нових антирекордів. У середньому майнери вже зараз працюють у мінус. За даними порталу MacroMicro, собівартість видобутку знаходиться в межах $20 000 за монету.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні