Категорія
Новини
Дата

Найбільший виробник побутової хімії Procter&Gamble заявив, що, ймовірно, не зможе продовжувати роботу в Росії

Найбільший у світі виробник побутової хімії й товарів особистої гігієни Procter&Gamble, ймовірно, не зможе продовжувати роботу в Росії через санкції, обмеження щодо фінансових установ, грошово-кредитного контролю та проблеми з постачанням. Про це пише Reuters із посиланням на заяву компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Procter&Gamble назвала вплив війни на своїх роздрібних клієнтів, постачальників і дистрибʼюторів фактором, який впливає на те, чи зможе вона залишатися в Росії.
  • У компанії заявили, що існує «високий рівень невизначеності щодо того, як розвиватиметься війна, якою буде її тривалість та остаточне вирішення».
  • Два заводи компанії в Україні можуть бути знищені, що призведе до фінансового збитку, додали в компанії. В Україні працює близько 500 співробітників P&G.

Контекст

У Росії компанія працює понад 30 років. Там діє два заводи P&G – у Санкт-Петербурзі та Новомосковську Тульської області. P&G має приблизно 2500 співробітників у Росії.

Компанії належать бренди Pampers, Ariel, Tide, Lenor, Always, Tampax, Braun, Gillette, Head & Shoulders, Pantene, Fairy, Mr. Proper, Oral-B, Blend-a-Med, Old Spice, Safeguard. В Україні Procter & Gamble має завод у Борисполі Київської області та Покрові Дніпропетровської області. Вони випускають товари жіночої гігієни Always, пральні порошки Gala, мийні засоби Fairy і порошки Tide. Always експортують у 80 країн. 

До повномасштабної війни бізнес P&G в Росії та Україні становив від 1,5% до 2% її чистих продажів і глобального прибутку, повідомили керівники компанії під час розмови з аналітиками. У березні компанія повідомила, що зупиняє інвестиції та рекламну діяльність у Росії. У продажі залишаться тільки товари базової гігієни. Також P&G пожертвувала кошти Червоному Хресту (суму не розголошено) й відправила продукти компанії: підгузки, товари жіночого догляду та інші предмети першої необхідності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні