Категорія
Новини
Дата

НБУ та Зеленський просять Visa та Masterсard зупинити обслуговування карток, емітованих російськими банками

Національний банк звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками – резидентами Російської Федерації, повідомляють в прес-службі НБУ. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

«Команда Національного банку вживає всіх можливих заходів, щоб забезпечити фінансовий тил українців та максимально протидіяти агресії Росії у фінансовій сфері», — підкреслив голова Нацбанку України Кирило Шевченко.

В НБУ вважають недопустимим, щоб через карти міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard здійснювалася фінансова підтримка збройної агресії проти нашої держави. «Сподіваюся, що компанії Visa та Masterсard ухвалять справедливе рішення заради миру в Україні», — сказав Шевченко.

В прес-службі підкреслюють, що НБУ будуть вживати подальші кроки для ізолювання РФ від міжнародної фінансової системи.

Звернення НБУ зумовлене необхідністю вжиття заходів, повʼязаних із запровадженням правового режиму воєнного стану на території України на виконання Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні». 

В свою чергу Президент України Володимир Зеленський також підписав звернення до керівництва міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з проханням заблокувати будь-які розрахунки картками на території Російської Федерації та за кордоном, про це повідомила у Facebook Вікторія Страхова, член Наглядової ради Укрексімбанку. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні