Категорія
Новини
Дата

НБУ викупив військові облігації на 20 млрд грн

Національний банк викупив військові облігації уряду на суму 20 млрд грн. Ця сума становить близько 1,3% від загальної суми видатків державного бюджету України на 2022 рік, повідомила пресслужба НБУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • НБУ фінансуватиме лише критичні видатки уряду в обмежених обсягах, заявляє регулятор. Доцільність подальших операцій із фінансування критичних видатків уряду визначатиметься окремими рішеннями Нацбанку. 
  • Надання кредитів державі з боку НБУ є тимчасовим заходом в умовах воєнного стану, сказано в повідомленні. 
  • Після завершення війни і повернення економіки та фінансової системи до функціонування на ринкових засадах Нацбанк обіцяє відновити традиційний формат інфляційного таргетування з плаваючим обмінним курсом і забороною фінансування держбюджету.

Контекст

Уряд прийняв рішення здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн шляхом поетапного випуску військових облігацій. Покупцем військових облігацій внутрішньої державної позики, випуск яких планується в обсязі до 400 млрд грн, буде НБУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні