Категорія
Новини
Дата

НБУ зібрав 10 мільярдів для армії. Найбільше перерахували Міністерству оборони

Станом на 5 лютого, Національний банк зібрав 10 млрд грн на спецрахунку для Збройних сил. 5,7 млрд грн НБУ уже перерахував Міністерству оборони, Національній поліції, Національній гвардії та Державній прикордонній службі. НБУ також зібрав 46,4 млн грн на спецрахунку Міністерства соціальної політики для гуманітарних цілей. Але поки що ці кошти не використали, згідно з інформацією Нацбанку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кошти на спеціальний рахунок НБУ надійшли від громадян та бізнесу в Україні та за кордоном. Зокрема, понад 2,8 млрд грн надійшло в іноземній валюті зі США, Великої Британії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції, Канади та інших країн.
  • Національний банк перерахував 5,7 млрд грн на армію: 4 млрд Міністерству оборони, 850 млн грн Національній поліції, 450 млн грн Національній гвардії, 420 млн Державній прикордонній службі.
  • Станом на 5 березня, 4,3 млрд залишаються на спецрахунку, повідомив НБУ.

Контекст

Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Переказати кошти можна в іноземній та національній валютах.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні