Категорія
Новини
Дата

Netflix втратив майже мільйон підписників у другому кварталі. Це вдвічі менше, ніж очікувалося

Потоковий сервіс Netflix у другому кварталі 2022 року втратив 970 000 підписників, пише Reuters. Це вдвічі менше, ніж компанія прогнозувала у квітні. Сервіс фіксує зниження бази підписників другий квартал поспіль.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У першому кварталі кількість підписників скоротилася на 200 000, до 221,6 млн. У другому кварталі компанія прогнозувала втрату 2 млн користувачів.
  • У квітні-червні найбільше клієнтів пішло в США та Канаді – 1,3 млн. Це сталося на тлі підвищення вартості передплати. 
  • Ще 770 000 клієнтів Netflix втратив у Європі та на Близькому Сході. У Латинській Америці ситуація не змінилася, а Азіатсько-Тихоокеанський регіон відзначився зростанням на 1 млн клієнтів.
  • Водночас на третій квартал відеоплатформа прогнозує зростання кількості підписників на 1 млн – до 221,67 млн.

Контекст

Netflix – найбільший у світі сервіс потокового відео. Згідно з листом Netflix акціонерам, в другому кварталі виручка компанії сягнула $7,97 млрд, а чистий прибуток склав $1,44 млрд.

У червні стало відомо, що Netflix скоротив близько 300 працівників. Перший великий раунд звільнень пройшов у травні 2022 року. Тоді без роботи залишилося 150 осіб із основного штату та кілька десятків найманих працівників. Усього у компанії працюють близько 11 000 працівників по всьому світу.

Паралельно зі скороченням витрат Netflix шукає нові напрямки отримання доходу. Сюди входять плани з підтримкою реклами й додаткові збори для тих, хто ділиться своїми обліковими записами з людьми з інших домогосподарств. Зараз Netflix дозволяє ділитися доступом з людьми тільки зі свого домогосподарства.

З початку року акції компанії здешевшали на 70%. Ще у січні їх можна було придбати по $600 за штуку, сьогодні – $181,71. Такий спад пов’язаний зі зменшенням аудиторії. Частина інвесторів подала на Netflix до суду через замовчування проблем із підписниками. Один з найбільших акціонерів компані Вільям Акман одразу після оголошення звіту за перший квартал оголосив про продаж усіх своїх акцій Netflix.

У березні Netflix призупинив роботу в Росії на знак протесту проти повномасштабного вторгнення країни в Україну. У Росії платформа мала 700 000 підписників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні