Категорія
Новини
Дата

Neuralink Ілона Маска розпочне випробування мозкового імплантату на людях

Стартап Ілона Маска з виробництва мозкових чипів Neuralink отримав схвалення незалежної наглядової комісії на початок набору персоналу для першого випробування на людях свого мозкового імплантату, зокрема, для пацієнтів із паралічем, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, люди з паралічем через травму шийного відділу спинного мозку або бічного аміотрофічного склерозу можуть претендувати на участь у дослідженні, але не уточнили, скільки учасників потрібно для випробування, яке триватиме близько шести років.
  • У дослідженні буде використовуватися робот для хірургічної установки імплантату інтерфейсу мозок-компʼютер (BCI) у область мозку, яка контролює рухи, повідомили у Neuralink, додавши, що його початкова мета – дати людям можливість керувати компʼютерним курсором чи клавіатурою, використовуючи лише свої думки.
  • Компанія, яка раніше сподівалася отримати дозвіл на імплантацію свого пристрою 10 пацієнтам, вела переговори з Управлінням з контролю за продуктами та ліками США (FDA) про меншу кількість пацієнтів після того, як агентство висловило стурбованість щодо безпеки, за словами нинішніх та колишніх співробітників.
  • Невідомо, яку кількість пацієнтів зрештою схвалило FDA.

Контекст

Маск має великі амбіції щодо Neuralink, заявляючи, що це сприятиме швидкому хірургічному впровадженню чипів компанії для лікування захворювань.

У травні компанія заявила, що отримала дозвіл FDA на своє перше клінічне випробування на людях.

На думку експертів, навіть якщо пристрій BCI виявиться безпечним для використання людиною, стартапу все одно знадобиться більше десяти років, щоб отримати дозвіл на його комерційне використання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні