Neuralink Ілона Маска отримав дозвіл на тестування мозкових імплантатів на людях /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Neuralink Ілона Маска отримав дозвіл на тестування мозкових імплантатів на людях

Getty Images

Стартап Ілона Маска з виробництва мозкових чипів Neuralink отримав схвалення Управління продовольства та медикаментів США (FDA) на випробування на людях, повідомила компанія. У Neuralink заявили , що це «важливий перший крок».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Neuralink отримав федеральне схвалення на своє перше клінічне випробування на людях.
  • Компанія оголосила про це у четвер, 25 травня, заявивши, що це «є важливим першим кроком, який дозволить нашій технології допомогти багатьом людям».
  • Neuralink не озвучив подробиць схвалення FDA або дату початку випробувань. У повідомленні сказано, що набір для клінічного випробування. ще відкритий. «Ми оголосимо більше інформації про це найближчим часом!», – зазначили у Neuralink.

Контекст

Neuralink розробляє мозкові імплантати з 2016 року і сподівається, що зрештою вони стануть ліками від невиліковних станів, таких як параліч та сліпота.

Раніше Neuralink зіткнулася з проблемами безпеки після того, як кілька її мавп були піддані евтаназії, у тому числі через підозри на інфекції, повʼязані з пристроєм. Стандартною практикою у розробці фармацевтичних препаратів та медичних пристроїв є проведення доклінічних випробувань на тваринах.

У грудні 2022 року Ілон Маск заявив, що Neuralink Corp. має бути готовий протестувати свою технологію на людях через шість місяців, пише The Wall Street Journal. Компанія працювала над усуненням побоювань FDA щодо перегріву пристрою, а також токсичних хімічних речовин, що просочуються в мозок із імплантату, які можуть спричинити пошкодження.

Компанія хоче мати можливість допомогти відновити зір та дозволити людям з важкими формами інвалідності рухатися та спілкуватися, розшифровуючи активність мозку. Зрештою, Neuralink хоче відкрити клініки, де пацієнти могли б імплантувати пристрій у мозок за допомогою своїх хірургічних роботів.

У березні стало відомо, що Neuralink звернувся до одного з найбільших центрів нейрохірургії США як до потенційного партнера з клінічних випробувань, готуючись протестувати свої пристрої на людях, щойно регулювальні органи дозволять це.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні