Категорія
Новини
Дата

Neuralink Ілона Маска залучила додаткові $43 млн інвестицій

Компанія Ілона Маска з виробництва мозкових чипів Neuralink залучила додаткові $43 млн венчурного капіталу. Про це пише TechCrunch з посиланням на відповідне подання до SEC минулого тижня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Заявка свідчить, що Neuralink збільшила свій попередній транш від Founders Fund Пітера Тіля з $280 млн до $323 млн. У фінансуванні взяли участь 32 інвестори.
  • Neuralink останнім часом не розкривала свою оцінку. В червні агентство Reuters повідомляло, що оцінка компанії близька до $5 млрд.

Контекст

Заснована у 2016 році Neuralink розробила пристрій, який здатний імплантувати ультратонкі нитки в мозок. Вони приєднуються до спеціально чипа, електроди якого можуть зчитувати інформацію з нейронів у мозку.

Імплантати для зчитування мозкових сигналів – це технологія, яка існує десятиліттями. Але інновація Neuralink полягає в тому, що імплантати зробили бездротовими та збільшили кількість імплантованих електродів.

Компанія сподівається, що її винахід стане рішенням у разі невиліковних станів, таких як параліч і сліпота.

Раніше Neuralink зіткнулася з проблемами безпеки, після того як кілька її мавп було піддано евтаназії, зокрема через підозри на інфікування через пристрій. 

У травні Neuralink отримала схвалення FDA для проведення клінічних досліджень на людях, а у вересні компанія анонсувала перші випробування.

Водночас компанія перебуває під дедалі більшою увагою через те, що, її критики заявляють про токсичну культуру в компанії та неетичну дослідницьку практику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні