Категорія
Новини
Дата

Нічні ракетні обстріли Росії не вплинули на роботу енергосистеми – «Укренерго»

Нічна ракетна атака Росії на об'єкти енергетичної інфраструктури не вплинула на баланс в енергосистемі України. Обмеження постачання електроенергії не планується, повідомила пресслужба НЕК «Укренерго».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нічна атака ракетами та дронами не призведе до необхідності обмежувати споживання електроенергії, зазначили в «Укренерго». Проте споживання підвищилося порівняно з учорашнім днем.
  • Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже п’яту добу поспіль, і сьогодні наразі теж не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання, заявляють у компанії.
  • Працюють усі види електростанцій в енергосистемі, теплова та гідрогенерація забезпечують покриття пікового споживання в ранкові та вечірні години. За даними «Укренерго», імпорт електроенергії знижується в результаті стабілізації електропостачання в країні.
  • Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. В Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є мережеві обмеження, заявили в «Укренерго».
  • Енергетики продовжують аварійно-відновлювальні роботи на низці електростанцій, які зазнали значних пошкоджень ракетних та дронових атак росіян. 

Контекст

У ніч на 16 лютого Росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Сили ППО збили 14 із 32 ворожих ракет. Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях.

Понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. 

Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, заявляють в «Укренерго».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні