Категорія
Новини
Дата

Росія вночі завдала чергового ракетного удару по Україні. ППО знищила 16 ракет, але є влучання в об’єкти інфраструктури

У ніч на 16 лютого Росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Сили ППО збили 14 із 32 ворожих ракет. Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Близько третьої години ночі повітряна тривога була оголошена в усіх областях України. Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що вночі Росія запускала БПЛА і ракети. За його словами, є влучання на півночі, заході України, у Дніпропетровській і Кіровоградській областях.
  • Він наголосив, що росіяни дещо змінили тактику – проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі. «Але ППО впоралася з більшістю ворожих ракет та БПЛА», – зазначив Єрмак.
  • Було влучання в об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області, повідомив голова ОВА Максим Козицький. За його словами, постраждалих чи жертв нема, пожежу загасили. 
  • Росія випустила 32 крилаті ракети повітряного та морського базування по об’єктах критичної інфраструктури, ППО знищила 14 із них, також було ліквідовано дві авіаційні ракети Х-59, повідомила пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ
  • По Україні було випущено 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, вісім крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.
  • Силами та засобами Повітряних сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.
  • «На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягли своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет», – йдеться у повідомленні.
Росія вночі завдала чергового ракетного удару по Україні. ППО знищила 16 ракет, але є влучання в об’єкти інфраструктури /Фото 1
  • Вночі ворог вдарив ракетами по місту Павлоград на Дніпропетровщині. За даними голови ОВА Сергія Лисака, загинула 79-річна жінка. «Попередньо, семеро людей постраждали. Двоє поранених шпиталізували — 79-річного чоловіка та 37-річну жінку. Їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості», – додав він. За словами голови ОВА, пошкоджене промислове підприємство. Зруйновано сім приватних будинків, ще 30 – понівечені.

Контекст

10 лютого Росія вчинила черговий ракетний обстріл території України. У кількох областях ракети влучили в обʼєкти енергетичної інфраструктури. Були перебої з енергопостачанням у Львівській, Харківській, Хмельницькій областях. Крім того, дві російські ракети перетнули повітряний простір однієї з країн НАТО.

За інформацією ДТЕК, внаслідок атаки пошкоджено чотири теплоелектростанції компанії, двоє працівників станцій отримали поранення.

Ворог здійснив 71 пуск крилатих ракет Х-101, Х-555, «Калібр», включно з нічними пусками. Сили ППО знищили 61 крилату ракету та пʼять дронів-камікадзе, повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні