Категорія
Новини
Дата

Німеччина у квітні скоротила експорт до Росії на 10%

Німецький експорт до Росії впав на 10%, за результатами квітня 2022 року. У березні він скоротився на 60%. Про це пише Reuters з посиланням на Федеральне бюро статистики.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Німецький експорт у квітні збільшився на 4,4%, порівняно з попереднім місяцем.
  • Імпорт – на 3,1%.
  • Експорт з Німеччини до Росії впав у квітні на 10%, після того як у березні він знизився на 60% через санкції.
  • У квітні Німеччина мала сезонно скориговане сальдо торгівлі в розмірі €3,5 млрд ($3,76 млрд).

Контекст

У пʼятому пакеті санкцій Євросоюз відмовився від імпорту з РФ низки товарів та сировини: деревини, насіння, морепродуктів та алкоголю. Також ЄС зупинив експорт до Росії напівпровідників, машин і транспортного обладнання.

Санкційний пакет забороняє російським компаніям брати участь у європейських публічних (державних) закупівлях та позбавляє російські державні установи фінансової підтримки з боку ЄС.

Шостий пакет санкцій передбачає заборону постачання російської нафти в ЄС морем протягом шести місяців, а нафтопродуктів – восьми місяців. Постачання трубопроводом тимчасово збережеться через тиск країн ЄС, які найбільше залежать від нафти з РФ і не мають виходу до моря, зазначав Bloomberg. У разі збою в постачанні нафти трубопроводом у країну без виходу до моря імпорт нафти морським шляхом з РФ має бути дозволено як виняток. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні