Категорія
Новини
Дата

Німеччина заморозила активи російських олігархів на майже €143 млн

З початку повномасштабної війни Німеччина заморозила активи російських олігархів та інших осіб із санкційного списку ЄС на суму в майже €143 млн. Про це повідомляє Spiegel.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними федерального міністерства фінансів Німеччини, на кінець лютого в країні були заморожені лише €342 000 російських активів, тоді як станом на 23 травня ця сума становила €142,99 млн.
  • Зазначається, що основою для замороження російських активів у Німеччині є регламент ЄС, ухвалений у 2014 році після анексії Росією українського півострова Крим.

Контекст

Франція заблокувала російські активи на €23,5 млрд. Бельгія – на €10 млрд, Італія – на €1,1 млрд, Ірландія – на €830 млн, Нідерланди – на €516 млн, Данія – на €4195. Австрія заморозила €254 млн російських активів на 97 рахунках.

Влада Люксембурга заявляла, що в межах санкцій ЄС заморозила активи Росії на суму €2,5 млрд, обсяги заморожених у Швейцарії активів підсанкційних росіян досягли $6,2 млрд.

США не повідомляли загальну суму заморожених активів росіян. Палата представників США ухвалила символічний законопроєкт, який закликає президента Джо Байдена продати заморожені предмети розкоші російських підсанкційних олігархів, а кошти спрямувати на допомогу Україні. Документ передбачає конфіскацію коштів у іноземних осіб, на які накладено американські санкції.

Ці кошти мають бути спрямовані на відбудову України та надання гуманітарної допомоги її населенню, а також інших видів допомоги, включно з військовою.

19 травня міністр фінансів США Джанет Єллен повідомила, що США поки що не мають юридичних повноважень для вилучення активів центрального банку РФ, заморожених внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні