Категорія
Новини
Дата

Німеччина запланувала щорічну військову підтримку Україні у €5 млрд до 2027-го – міністр фінансів Лінднер

Уряд Німеччини заклав €5 млрд щорічної військової допомоги Україні до 2027 року. Про це повідомив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер на спільній пресконференції з міністром фінансів України Сергієм Марченком у Києві, передає кореспондент Forbes.

Крістіан Лінднер під час візиту до Києва /Getty Images

Крістіан Лінднер під час візиту до Києва Фото Getty Images

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Це рішення ще має затвердити парламент Німеччини, уточнив Лінднер. За його словами, окрім військового напрямку підтримка України Німеччиною полягає також у гуманітарній сфері, підтримці українських переселенців, які живуть у країні, та внесках Німеччини до МВФ.
  • Лінднер зазначив, що з початку повномасштабної війни допомога Німеччини Україні становить €22 млрд.
  • «Зараз ми розмовляємо з Україною не як країна-донор, а як країна-партнер», – сказав міністр.

Контекст

20 липня міністри закордонних справ країн ЄС під час зустрічі у Брюсселі обговорили можливість виділення для України €5 млрд щорічної військової допомоги з Європейського фонду миру протягом наступних чотирьох років. «Ми пропонуємо створити спеціалізовану секцію в Європейському фонді миру, щоб надавати до €5 млрд на рік протягом наступних чотирьох років на оборонні потреби України… Це орієнтовна оцінка потреб і наших довгострокових безпекових зобов’язань перед Україною», – наголосив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні