Категорія
Новини
Дата

Німецька E.ON та австралійська FFI постачатимуть «зелений» водень до Європи

Енергетичний концерн E.ON (Німеччина) та Fortescue Future Industries Pty (Австралія) підписали меморандум про спільне постачання «зеленого» водню до Європи, йдеться в повідомленні німецької компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До 2030 року E.ON та FFI за підтримки урядів обох країн планують щорічно постачати в Європу до 5 млн тонн екологічно чистого водню. 
  • «Зелений» водень допоможе суттєво зменшити використання викопного палива в Німеччині та швидко замінити російські енергоносії, зазначив засновник FFI Ендрю Форрест. 
  • Запланований обсяг поставок приблизно дорівнює одній третині теплової енергії, яку Німеччина щорічно імпортує з РФ, уточнили в E.ON.

Контекст

Раніше Німеччина та Катар погодили довгострокове партнерство у галузі енергетики. У ФРН назвали це кроком до більшої незалежності від РФ на тлі російського вторгнення в Україну.

25 березня США підписали угоду з ЄС на постачання щонайменше 15 млрд кубометрів газу у вигляді скрапленого природного газу в 2022 році. Таким чином ЄС намагається знизити залежність від російського газу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні