Категорія
Новини
Дата

Катар допоможе Німеччині позбутися залежності від РФ. Сторони погодили енергетичне партнерство

1 хв читання

Німеччина та Катар погодили довгострокове партнерство у галузі енергетики, повідомив міністр економіки ФРН Роберт Габек у ході візиту до міста Доха. Він назвав це це кроком до більшої незалежності від РФ на тлі російського вторгнення в Україну, пише DW.

Ключові факти

  • Сторони домовилися про довгострокове енергетичне партнерство. Габек наголосив і на «сильній динаміці», зазначивши, що емір продемонстрував навіть ширшу підтримку, ніж очікувалося.
  • Глави німецьких компаній, які супроводжують Габека під час візиту до Катару, тепер проведуть з катарською стороною докладні переговори щодо укладення контрактів. Міністр не уточнив, про які саме обсяги газу з Катару йдеться.

Контекст

Катар — один із найбільших у світі постачальників скрапленого природного газу (СПГ). До візиту в Доху Габек заявляв, що йдеться і про короткострокові, і про довгострокові постачання газу з Катару. Міністр повідомив про намір форсувати спорудження у Німеччині терміналів для прийому СПГ. 

Узгоджене партнерство з Катаром передбачає не лише постачання СПГ до Німеччини, а й розробку відновлюваних енергоносіїв, а також заходи щодо посилення енергоефективності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні