Категорія
Новини
Дата

Катар допоможе Німеччині позбутися залежності від РФ. Сторони погодили енергетичне партнерство

Німеччина та Катар погодили довгострокове партнерство у галузі енергетики, повідомив міністр економіки ФРН Роберт Габек у ході візиту до міста Доха. Він назвав це це кроком до більшої незалежності від РФ на тлі російського вторгнення в Україну, пише DW.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сторони домовилися про довгострокове енергетичне партнерство. Габек наголосив і на «сильній динаміці», зазначивши, що емір продемонстрував навіть ширшу підтримку, ніж очікувалося.
  • Глави німецьких компаній, які супроводжують Габека під час візиту до Катару, тепер проведуть з катарською стороною докладні переговори щодо укладення контрактів. Міністр не уточнив, про які саме обсяги газу з Катару йдеться.

Контекст

Катар — один із найбільших у світі постачальників скрапленого природного газу (СПГ). До візиту в Доху Габек заявляв, що йдеться і про короткострокові, і про довгострокові постачання газу з Катару. Міністр повідомив про намір форсувати спорудження у Німеччині терміналів для прийому СПГ. 

Узгоджене партнерство з Катаром передбачає не лише постачання СПГ до Німеччини, а й розробку відновлюваних енергоносіїв, а також заходи щодо посилення енергоефективності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні