Категорія
Новини
Дата

«Нова Пошта» і ДСНС почали розробку роботів-саперів

«Нова Пошта» спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС) розпочала розробку роботів-саперів, йдеться у повідомленні пресслужби компанії. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Це буде перший український робот-сапер для розмінування водойм, а інший вид – для суші, зазначили в НП. Вони зможуть не лише знаходити міни, а й знешкоджувати їх. 
  • У ДСНС визначили основні вимоги до таких роботів, а «Нова Пошта» взяла на себе відповідальність за технічний напрям, а також за пошук та залучення партнерів.  
  • НП накопичила чималий досвід у сфері роботизації, заявляють в компанії. Разом із українськими стартапами й власною R&D командою НП розробила та впровадила вже три моделі роботів на своїх потужностях.
  • «Тепер ми використаємо цю експертизу у спільному проєкті з рятувальниками, щоб допомогти швидше повернути Україну до безпечного життя», – сказав Олексій Тараненко, директор з розвитку «Нової Пошти».
  • У планах компаній – розробити і забезпечити розрахунки піротехніків щонайменше по 20 роботів кожного типу.

Контекст

Україна наразі – одна з найзамінованіших країн у світі. Близько 200 000 кв. км, а це майже третина території держави, потребують розмінування. Найшвидше це можуть зробити роботи, заявляють в НП.

«Нова Пошта» співпрацює із ДСНС ще за кількома напрямами: матеріально-технічне забезпечення рятувальних бригад та їх логістична підтримка по всій країні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні