Дженсен Хуанг /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Американська Nvidia допоможе Японії побудувати мережу ШІ-фабрик

Дженсен Хуанг Фото Getty Images

Американська компанія Nvidia планує допомогти створити в Японії екосистему, пов’язану зі штучним інтелектом (ШІ), щоб задовольнити попит у країні, яка прагне отримати перевагу у цій сфері, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Засновник та гендиректор Nvidia Дженсен Хуанг під час поїздки до Японії пообіцяв урядовцям всеосяжну підтримку. Зокрема, Nvidia створить дослідницьку лабораторію у сфері ШІ, підтримуватиме матеріально місцеві стартапи й навчатиме японських фахівців роботі з системами ШІ. 
  • «Ми побудуємо в Японії мережу ШІ-фабрик, щоб Японія змогла обробляти дані свого суспільства, створюючи інтелектуальні рішення для суспільства та промисловості», – заявив гендиректор Nvidia.
  • Йдеться про створення центрів обробки даних, що спеціалізуються на роботі із ШІ. За словами Хуанга, Японія могла б побудувати власну інфраструктуру ШІ, оскільки володіє необхідними технічними компетенціями та промисловими можливостями. При цьому відпаде необхідність експортувати дані, на яких навчатимуться місцеві мовні моделі.
  • Міністр економіки країни Ясутосі Нісимура наголосив, що для створення власного генеративного ШІ Японія потребує графічних процесорів Nvidia, і без співпраці з цією компанією ця мета була б недосяжною. Поглиблення співпраці з Nvidia, за словами чиновника, дозволить Японії лідирувати у сфері інновацій.
  • До цього голова Nvidia зустрівся з премʼєр-міністром Японії Фуміо Кісідою, пообіцявши виділити необхідну для розвитку місцевої інфраструктури кількість прискорювачів обчислень в умовах дефіциту.

Контекст

У жовтні повідомлялося, що найбільший у світі контрактний виробник електроніки, тайваньська компанія Foxconn побудує центр обробки даних нового типу з використанням чипів і програмного забезпечення Nvidia для низки додатків, включаючи безпілотне водіння автомобілів. 

На щорічній виставці технологій Foxconn у Тайбеї голова Foxconn Лю Янг-Вей та гендиректор Nvidia Дженсен Хуанг заявили, що їхні компанії будуватимуть ці «фабрики штучного інтелекту» разом.

Хуанг пояснив, як «фабрики штучного інтелекту» можуть безперервно отримувати та обробляти дані від автономних електромобілів, щоб зробити їх розумнішими і покращити програмне забезпечення. «У майбутньому кожна компанія, кожна галузь матимуть фабрики штучного інтелекту», – сказав він.

«Фабрики штучного інтелекту» використовуватимуть чипи Nvidia та програмне забезпечення, у тому числі найновіший суперчип GH200, який їй заборонено продавати у Китаї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні