Категорія
Новини
Дата

Nvidia відклала запуск нового чипа штучного інтелекту для ринку Китаю – Reuters

Американська компанія Nvidia повідомила клієнтів у Китаї, що відкладає запуск нового чипа штучного інтелекту (ШІ), розробленого відповідно до експортних правил США, до першого кварталу наступного року. Про це пише Reuters з посиланням на свої джерела. Це може ускладнити збереження частки ринку компанії в Китаї.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Nvidia панувала випустити нові продукти 16 листопада, але тепер співрозмовники агентства повідомляють, що запуск може відбутися в лютому або березні наступного року.
  • Йдеться про чип H20 – найпотужніший з трьох продуктів, орієнтованих на Китай. За даними джерел, випуск H20 відкладають через проблеми, з якими зіткнулися виробники серверів під час інтеграції чипа.
  • Це може ускладнити зусилля Nvidia зберегти частку на ринку Китаю на тлі місцевих конкурентів, зокрема Huawei.
  • Крім чипа H20, Nvidia планує ще два, що відповідають новим правилам експорту США – L20 і L2. За даними співрозмовників агентства, L20 вийде згідно з графіком.
  • Nvidia робить ставку на чипи H20, L20 і L2, щоб зберегти свою частку ринку Китаю після того, як їй було заборонено поставляти передові чипи A800 і H800 через посилення американських експортних норм.
  • H20, L20 і L2 включають більшість новітніх функцій Nvidia для роботи зі штучним інтелектом, але деякі показники обчислювальної потужності були скорочені, щоб відповідати новим правилам США.

Контекст

Китай вкладає безпрецедентні кошти у вітчизняну напівпровідникову промисловість. За оцінками SIA, у країні будуються щонайменше 23 виробничі обʼєкти із запланованими інвестиціями у понад $100 млрд до 2030 року. До 2030 року Китай матиме більше половини світових потужностей галузі з виробництва напівпровідників старого покоління, зазначають аналітики. 

У жовтні адміністрація президента США Джо Байдена вирішила зупинити постачання до Китаю передових чипів штучного інтелекту, розроблених Nvidia та іншими компаніями. Це частина комплексу заходів, спрямованих на те, щоб завадити Пекіну отримувати передові американські технології.

Nvidia контролює понад 90% китайського ринку чипів штучного інтелекту вартістю $7 млрд. Аналітики вважають, що обмеження США створять можливості для китайських компаній, таких як Huawei Technologies. Зокрема, китайський інтернет-гігант Baidu цього року розмістив велике замовлення на чипи штучного інтелекту Huawei. Baidu зробила це до того, як було оголошено обмеження США, оскільки вона готувалася до можливих обмежень щодо продукції Nvidia.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні