Foxconn та Nvidia разом будуватимуть «фабрики штучного інтелекту» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Foxconn та Nvidia разом будуватимуть «фабрики штучного інтелекту»

Getty Images

Найбільший у світі контрактний виробник електроніки, тайваньська компанія Foxconn побудує центр обробки даних нового типу з використанням чипів і програмного забезпечення Nvidia для низки додатків, включаючи безпілотне водіння автомобілів, повідомили компанії, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На щорічній виставці технологій Foxconn у Тайбеї голова Foxconn Лю Янг-Вей та генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг заявили, що їхні компанії будуватимуть ці «фабрики штучного інтелекту» разом.
  • «Зʼявився новий тип виробництва – виробництво інтелекту. І центри обробки даних, які його виробляють, є фабриками штучного інтелекту», – сказав Хуанг, додавши, що Foxconn має досвід і масштаби для їхнього створення у всьому світі.
  • Хуанг пояснив, як «фабрики штучного інтелекту» можуть безперервно отримувати та обробляти дані від автономних електромобілів, щоб зробити їх розумнішими і покращити програмне забезпечення.
  • «У майбутньому кожна компанія, кожна галузь матимуть фабрики штучного інтелекту», – сказав він.
  • «Фабрики штучного інтелекту» використовуватимуть чипи Nvidia та програмне забезпечення, у тому числі найновіший суперчип GH200, який їй заборонено продавати у Китаї.

Контекст

У 2023 році акції Nvidia потроїлися, внаслідок чого ринкова вартість компанії перевищила $1 трлн, що викликано ажіотажем щодо центральної ролі чипів компанії в додатках штучного інтелекту.

Foxconn, найбільший постачальник iPhone від Apple, хоче повторити свій рівень успіху у складанні персональних компʼютерів і смартфонів, одночасно розширюючи виробництво електромобілів для інших компаній.

У січні Foxconn і Nvidia оголосили про партнерство з розробки платформ автономних транспортних засобів, у рамках якого Foxconn вироблятиме електронні блоки управління для автомобілів на базі чипа DRIVE Orin від Nvidia для продажу на світовому ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні