Категорія
Новини
Дата

ОАЕ випускають нову ШІ-модель Falcon 2, щоб конкурувати з техногігантами

1 хв читання

Державний дослідницький інститут в Обʼєднаних Арабських Еміратах випустив нову модель штучного інтелекту з відкритим кодом, яка може конкурувати з моделями великих технологічних компаній, пише Reuters.

Ключові факти

  • Інститут технологічних інновацій Абу-Дабі (TII) заявив, що випускає серію моделей Falcon 2. TII – дослідницький центр у складі Ради з досліджень передових технологій Абу-Дабі.
  • Генеральний секретар Ради з досліджень передових технологій Фейсал Аль Баннаї заявив, що ОАЕ демонструють, що вони можуть бути великим гравцем у галузі штучного інтелекту.
  • Серія Falcon 2 зʼявилася, коли компанії та країни прагнуть розробити власні великі мовні моделі після випуску ChatGPT у 2022 OpenAI. У той час як деякі вважали за краще зберегти свій ШІ код закритим, інші, такі як Falcon з ОАЕ і Llama з Meta, зробили свій код загальнодоступним для використання всіма охочими.
  • Аль Баннаї сказав, що він з оптимізмом дивиться на характеристики Falcon 2 і що вони працюють над поколінням Falcon 3. За його словами, ОАЕ можуть «дійсно конкурувати з найкращими гравцями світу».

Контекст

ОАЕ роблять величезні інвестиції у штучний інтелект. Але ця ставка також привернула увагу американських чиновників, які минулого року висунули ультиматум: американські чи китайські технології. Еміратська компанія G42, що займається штучним інтелектом, відмовилася від китайського обладнання і продала частки в китайських компаніях, перш ніж отримати інвестиції в розмірі $1,5 млрд від Microsoft, які були скоординовані з Вашингтоном. Таким чином, американський IT-гігант впроваджуватиме новітні ШІ-технології в ОАЕ та у світі.

У межах співпраці G42 розмістить свої застосунки в хмарному сервісі Microsoft Azure. Також компанії працюватимуть над створенням цифрової інфраструктури та передових ШІ-рішень у країнах Близького Сходу, Центральної Азії та Африки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні