Категорія
Новини
Дата

Microsoft інвестує $1,5 млрд в арабський холдинг G42 для розвитку штучного інтелекту в ОАЕ та світі

Компанія Microsoft планує інвестувати в один з найбільших ШІ-холдингів ОАЕ – компанію G42 – $1,5 млрд. Таким чином американський IT-гігант впроваджуватиме новітні ШІ-технології в ОАЕ та у світі, йдеться у блозі компанії.

Ключові факти

  • У межах співпраці G42 розмістить свої застосунки у хмарному сервісі Microsoft Azure.
  • Також компанії працюватимуть над створенням цифрової інфраструктури та передових ШІ-рішень у країнах Близького Сходу, Центральної Азії та Африки.
  • Крім того, компанії планують створити фонд для розробників у розмірі $1 млрд.
  • Партнерство також передбачає створення кваліфікованого кадрового ШІ-пулу, мета якого – впровадження інновацій в ОАЕ та підвищення конкурентоспроможності країни у сфері ШІ-технологій. 
  • За словами президента Microsoft Бреда Сміта, який увійде до ради директорів G42, компанії працюватимуть не тільки в ОАЕ, а й впроваджуватимуть ШІ та цифрову інфраструктуру в країнах із недостатньо розвиненою цифровою екосистемою.

Контекст

Вперше Microsoft та G42 розпочали співпрацю у квітні 2023 року. Тоді компанії анонсували спільний план розвитку ШІ-рішень для держсектору та промисловості. План передбачав використання великої екосистеми партнерів Microsoft та її хмарних можливостей. 

У вересні 2023-го компанії домовилися про створення суверенних хмарних продуктів і співробітництво для розкриття передових ШІ-можливостей на хмарній платформі Microsoft Azure.

У листопаді Microsoft анонсувала відкриття доступу до розробленої G42 великої мовної моделі Jais Arabic Large Language Model у рамках нової пропозиції Azure AI Cloud Model-as-a-Service.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні