Категорія
Новини
Дата

ОАЕ запросили у Франції консульський доступ до Павла Дурова

1 хв читання

Павло Дурова /Getty Images

Павло Дурова Фото Getty Images

Обʼєднанні Арабські Емірати просять Францію надати консульський доступ до затриманого засновника платформи Telegram Павла Дурова, якого підозрюють у 12 злочинах, пише Bloomberg.

Telegram має близько мільярда активних користувачів. В останні роки ця платформа стала потужним інструментом для комунікації, організації та поширення інформації.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • ОАЕ звернулися до французької влади з проханням надати доступ до Дурова, який є громадянином країни. 
  • ОАЕ «уважно стежать за цією справою» і надання «всіх необхідних консульських послуг» є «невідкладною справою», йдеться в заяві МЗС країни.
  • Водночас охоронця й асистентку Дурова відпустили після допиту, повідомила Le Figaro з посиланням на джерело. 

Контекст

Засновника Telegram Павла Дурова затримали ввечері 24 серпня в аеропорту Ле Бурже. Разом із бізнесменом були охоронець і дівчина. Ймовірно, це блогерка і коуч із криптовалют Юлія Вавілова. 

Прокуратура Франції підозрює Дурова в 12 злочинах. Під вартою, згідно з рішенням суду, бізнесмен перебуватиме щонайменше до 28 серпня.

Дуров – один із найзагадковіших лідерів IT-індустрії, він веде вкрай закритий спосіб життя. У засновника Telegram чотири громадянства – РФ, Сент-Кітс і Невіс (держава на Карибських островах), Франції та ОАЕ. Паспорти ОАЕ й Франції засновник Telegram отримав у 2021 році. Підстави, за якими він отримав громадянство Франції, невідомі. 

Глобальна аудиторія Telegram – 950 млн активних користувачів на місяць, писав Дуров у своєму каналі у липні 2024-го. Українських користувачів Telegram – менше 3% від глобальної аудиторії месенджера, повідомив він у травні цього року. Месенджером Telegram користується 88% українців, йдеться у дослідженні Kantar Ukraine за грудень 2023 року. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд